З розвитком цивілізації людина все більше відокремлюється від природи, від своєї справжньої сутності, втрачаючи свою ідентичність. Це проявляється у примітивних виконавчо-функціональних діях на роботі та у сім’ї, байдужості та апатії, втраті здатності до творчості у життєвому просторі. 

Тому, зберігаючи традиції писанкарства, відтворюючи орнаменти писанок, ми цим самим зберігаємо те, що не змогло до нас дійти через письмо на папері, дереві, камені, а дійшло на крихкому яйці-райці, з якого раптом висапалось унікальне багатство рідної культури.

Написання писанки для дитини є однією з найпростіших можливостей осягнути власний внутрішній світ, зрозуміти і пізнати себе. Вона звернена до кращих сторін людської душі, до її найсвітліших і найщиріших аспектів. Коли людина малює писанку, це допомагає їй розслабитися, заспокоїтися, розкритися і опинитися в гармонії з власною душею. Малюючи писанку, дитина дає вихід своїм почуттям, бажанням, мріям. Таким чином, малювання виступає як спосіб моделювання взаємовідносин і вираження різноманітних емоцій.

Наближається свято Великодня, а, отже, саме час намалювати писанку разом з дітьми та усією сім'єю, зазирнути в найпотаємніші куточки власної душі, відпочити та отримати задоволення! Пам'ятайте, не важливо якою вийде ваша писанка, важливо лише те, що ви відчуваєте, які емоції та почуття ви переживаєте в процесі роботи і в якому ресурсному стані залишитесь після такої арт-терапії!



https://drive.google.com/file/d/1x20aOtLOlcNrXDl2UV2-RNKiwRZOg3fT/view?usp=sharing



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу